Spa i Estland på Aqva Hotel

estspa007

Nu var det dags igen för vår årliga Spa resa och den här gången bar det faktiskt av till Estland, närmare bestämt till Rakvere. Rakvere ligger ungefär 1½ timmes resväg med buss från Tallinn.

Resan började med att vi tog flyg över till Estland och det tog cirka 1 timme, därefter tog vi en buss från Tallinns busstation. Denna resa bar av nu i början av oktober, så vi hade en oerhört fin utsikt från bussen, solen sken och alla träd hade övergått till gula löv eller som min mamma brukar säga, ”guldpengar”.

Bildkälla: Google

Väl framme hade vi en kort promenad till hotellet från busstationen i Rakvere. Vi fick faktiskt eskort av en snäll est som hjälpte oss att hitta till hotellet. Hotellet var mycket fint, allt var inrett i olika nyanser av lila och väldigt fräscht.

Jag hade som vid förra resan till Selma Spa bokat in mig på två för mig helt nya behandlingar. Det var nämligen en Shanghai massage för hela kroppen och en för bara fötterna och benen. Behandlingarna var väldigt bra, kraftfulla och djupgående. De använde sig av hårda efflurage och mycket knogar och en del bankande för att få igång cirkulationen. Jag kan verkligen rekommendera båda behandlingarna! Det fanns en mängd olika behandlingar både för kroppen, men även för ansiktet, händerna och fötterna.

Bildkälla: Google

Bildkälla: Google

Deras Spa- avdelning var också väldigt fin och det fanns mycket att välja mellan, dels hade de olika simbassänger, jazzucci, flera olika bastu, en med aroma i och en med infrarött ljus, en med havssalt i, ett kalendarium med varma hällar att sitta på och en kall pool. Dessutom hade de ett rätt välutrustat gym som jag var i nästan varje dag.

Jag hade som en egen liten ritual när jag var där, jag började med att träna och dricka en hel del vatten, sen övergick jag till Spa-avdelningen och påbörjade min resa genom de olika basturummen. Först började jag med att gå in i bastun med havssalt och skrubba mig, sen följde ett antal olika basturum för att sen avsluta med att gå i kalla pooler med stenar i enbart för fötterna för att sen hoppa i den kalla poolen. Och sen avslutade jag med att sätta mig i en vilostol och bara va..

Deras frukostbuffé var helt underbar, det fanns hur mycket gott som helst att välja mellan. Extra gott var det med den kallrökta laxen! Tyvärr var utbudet av restauranger på hotellet sådär. Det fanns två stycken. Maten var okej, men jag hade nog förväntat mig att de kanske skulle ha haft lite inhemsk mat på menyn eller lite fräschare hälsomat. Dock så var det kul och testa något nytt, att byta land och komma bort lite!

Så att åka på Spa på höstkanten känns inte som en dum idé, perfekt för att ladda batterierna inför vintern och för att få en lugn och skön stund för sig själv!

Kommentera