Fantastiskt Hamam i Turkiet

dscf6612

dscf6612

I mars i år åkte jag till Turkiet för att hälsa på en vän. Vi tvekade verkligen in i det sista om vi skulle åka. Det hade varit 2st bombattentat i Ankara precis innan vi åkte dit.

Vi valde dock att åka och vilken upplevelse. Trots att vi vart lite begränsade med vad vi kunde göra så besökte vi bl.a. Anitkabir Ataturk museet, såg på turkisk dans, köpte en turkisk matta och så passade vi på att gå på Hamam när vi åkte till Kappadokien.

Vilket område, så häftigt landskap i Kappadokien, påminde inte om något annat man sett tidigare. Jag är ingen filmfantast men förstod att vissa delar av Star- Wars- filmerna spelats in här.

dscf6578

Men återigen till Hamam- upplevelsen. Jag har aldrig varit på Hamam tidigare, men tänkte att jag tar seden dit jag kommer och i och med att jag jobbar som massör, så tänkte jag att det blir ett intressant studiebesök.

Vi besökte Urgup Sehir Hamami, som låg precis där vi bodde. Vi började med att byta om till badkläder och sen gick vi in i en stor sal beklädd med marmor. Proceduren började med att vi vart avsköljda med varmt vatten av två karlar, sen fick vi förflytta oss till en ångbastu. Varmt och svettigt vart det! Därefter vart vi avskrubbade av karlarna och därefter indränkta i skum. Det var en otroligt härlig känsla att ligga i så mycket skum. Sen fick vi lite massage och sen vart vi avsköljda. Tanken därefter var att vi skulle lägga oss på en stor uppvärmd marmorplatta och slappna av ytterligare, men det hann vi aldrig då vi skulle vidare och kika på turkiska dervischer.

Vilken upplevelse och jag har nog aldrig känt mig såå REN och mjuk, helt underbart!

hamam-turkiet

Bildkälla: Google

Kommentera