Coolt Öl-SPA i Prag

IMG_5501

IMG_5501

Ibland vill jag testa lite udda saker när jag är på semester och detta öl-SPA (SPA Beerland) hittade jag när jag googlade runt lite på nätet inför vår Pragresa i somras. Jag älskar att åka iväg på SPA och varför inte testa nå lite annorlunda SPA för omväxlingens skull.

Innan vi kom dit hade vi en föreställning att det bara skulle vara en stor tunna med en massa öl i, men så var det inte. De blandade i en kanna med öl, sen jäst och humle (det gröna i badet). Jag trodde också att man skulle lukta som man gjorde efter några timmars åkande på ett studentflak, men det stämde inte heller.

De hälsobringande effekterna av att bada i öl är att huden blir mjukare, musklerna slappnar av, man får en ökad blodcirkulation, blir mindre stressad och en porrengörande effekt. Det kanske låter klyschigt att säga att huden verkligen blev supermjuk, men det vart den verkligen och sen om det berodde på ölen eller om det berodde på att man kröp ner i ett varmt bad, det låter jag vara osagt.

Det var lite klurigt att hitta dit, speciellt om man åker kommunalt, det låg en bit ifrån tunnelbanestationen och det fanns ingen bra skyltning heller, men till slut så hittade vi dit.

SPA-delen ligger i deras källare och det fanns flera olika rum med tunnor i och vissa rum hade även en bastudel. Vi valde dock ett rum utan bastu. Det räckte gott och väl.

IMG_5502

Tanken var också att man skulle lägga sig i halmsängen efteråt för att slappna av ytterligare. Vi fick också öl-bröd att äta och sen fanns det även öl att dricka, om man ville det.

Kommentera