Egengjord Granola

Jag visste knappt vad det var, men nu såhär efteråt vet jag igentligen inte varför jag kunnat leva utan det. Det känns verkligen lyxigt att kunna servera sig själv egengjord müsli på morgonen. All annan müsli som man köper i butiken vet man ju inte riktigt vad den innehåller. Mest socker och en massa andra konstigheter.

Jag vill veta vad jag faktiskt stoppar i mig och då är det bäst att göra maten själv ifrån scratch. Så jag googlade runt lite på nätet och tog även det jag hittade hemma och det här blev mitt resultat av min egna granola:

Granola

4 dl havregryn

1 dl valnötter

1/2 dl sötmandel

1/2 dl hasselnötter

1 dl pumpafrön

1 dl solrosfrön

1/2 dl linfrön

2 msk kokosflingor

2 msk kanel eller kardemumma eller någon annan trevlig krydda

1 msk kakao

1/2- 1 tsk havssalt (beroende på hur tokig man är i salt)

3/4 dl vatten

1/3 dl egengjord flädersaft eller Brunneby

1/4 dl honung

Sätt ugnen på 150 grader. Och blanda sedan ihop det torra ingredienserna i en stor bunke, ta sedan en mindre bunke och blanda ihop vatten, saft och honung. Häll sedan ner vätskan i den stora bunken och rör om ordentligt. Ta fram en bakplåt med bakpapper på och häll ut müslin på bakpappret. Sätt in i ugnen i 15 minuter och ta ut efter halva tiden och rör om. Ta ut när det är färdigt och låt det kallna. Fyll granolan i två glasburkar (storlek honungsburkar)

Så då är det bara att ta fram tallriken med yoghurt och lite färska blåbär och strö över müslin!

Kommentera